При Міноборони діятимуть Сили спеціальних операцій

У Генштабі України підтримали ідею створення окремої структури Сил спеціальних операцій (ССО), підпорядкованої Міноборони України.

Джерело: Відомості

Про це сказав начальник Управління спеціальних операцій Генштабу Сергій Кривонос під час прес-конференції, передає УНН.

«Я підтримую ту ідею, що Сили спецоперацій — це частина інформаційно-психологічних операцій і сили армійського спецназу, який є у складі Збройних сил», — наголосив Кривоніс, підтримавши ініціативу неурядової організації Центру оборонних реформ щодо концепції створення Сил спецоперацій за американським зразком.

«Ми підтримуємо, що не варто вигадати нову модель, а, враховуючи обмеженість часу і фінансування, брати найкраще із досвіду інших країн», — додав він.

Представник Генштабу наголосив на невідкладності створення ССО у даних умовах.

«У нас цейтнот у часі, тому потрібно якнайскоріше приступати до створення Сил спеціальних операцій і не займатися балачками, а конкретними діями», — додав Кривоніс.

За його словами, робота із проведення спецоперацій наразі ведеться, але є «певне неспівпадання поглядів на кінцевий результат», тому потрібно спростити шлях створення ССО.

Довідка: Сили спеціальних операцій США — активний та резервний компоненти військ спеціального призначення, які об’єднуються під командуванням Командування Сил Спеціальних Операцій США для виконання різнорідних спеціальних операцій. 

Loading...