Жиліну оголошено підозру у фінансуванні терористів

Лідеру організації бойовиків Оплот Євгену Жиліну оголошено про підозру у фінансуванні терористів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник Голови СБУ Маркіян Лубківський.

Джерело: Відомості

«Під час проведення комплексу слідчо-розшукових дій Службою безпеки України було викрито механізм фінансування терористичної діяльності з використанням банківських рахунків двох підконтрольних громадянину України Євгену Жиліну підприємств з ознаками фіктивності. На підставі отриманих доказів, фігурантам цього провадження, зокрема Є.Жиліну, оголошено про підозру у вчиненні злочину», — повідомив Лубківський.

За його словами, лідер Оплоту перераховував гроші на банківські рахунки юридичних чи фізичних осіб на території Російської Федерації, а також давав вказівки керівникам згаданих підприємств здійснювати фінансування терористичних організацій, які діють на Сході України.

«До протиправної діяльності був залучений громадянин України Б 1994 р.н., який мав безпосередньо здійснювати транспортування коштів, призначених для фінансування терористичної діяльності, з України через територію РФ для подальшої передачі представникам терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», — додав він.

Loading...