СБУ готує справу проти Симоненка: 2 квітня лідера комуністів України допитають

СБУ готує справу проти Симоненка: 2 квітня лідера комуністів України допитають

Лідера КПУ підозрюють у причетності до фінансування тероризму на Донбасі.

Джерело: Відомості

СБУ має всі підстави для відкриття кримінальної справи проти лідера КПУ Петра Симоненка. Пор це під час брифінгу заявила речниця силового відомства Олена Гітлянська, передає УНН

Вона наголосила, що наявні факти можуть свідчити про причетність верхівки української Компартії до протиправної діяльності.

«Я думаю, що розслідування буде проведено і сьогодні є всі підстави для порушення кримінальної справи і для того, щоб розслідувати факти, які можуть свідчити про причетність вищого керівництва (КПУ) до незаконної діяльності», — заявила представниця СБУ.

Крім того, у відомстві повідомили, що викликали на допит лідера Компартії України. Як стало відомо, допит відбудеться 2 квітня.

«Перевіряються обставини перебування Петра Симоненка на пленумі ЦК КПРФ, а також його коментарі, в яких міститься заклик до злочинів проти основ національної безпеки України», — повідомили у СБУ.

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко звернувся до Служби безпеки України з вимогою перевірити розповсюджену напередодні народними депутатами інформацію про обрання лідера українських комуністів Петра Симоненка до президії пленуму Комуністичної партії Російської Федерації. 

Loading...