На території «ЛНР» бойовики затримали 50 казаків

На окупованій території Луганської області затримали 50 казаків, які відмовились підкорятись поліції «ЛНР».

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН з посиланням на ЛуганськІнформЦентр.

«30 березня співробітники правоохоронних органів «ЛНР» затримали в селищі Петрівське близько 50 озброєних учасників II Казачого батальйону імені Булавіна. Підставою для затримання стали неодноразові скарги від місцевого населення про застосування до них незаконних дій», — зазначено в повідомленні.

Зі слів начальника так званого «слідчого управління Генпрокуратури ЛНР» Леоніда Ткаченка, представники бандформування відмовились увійти до лав так званої «міліції ЛНР». Також повідомляється, що члени «неконтрольованого» казацького батальйону тероризували та грабували місцевих жителів. Зокрема, відбирали автомобілі та вимагали переписувати майно.

«Ми їх давно попереджали, щоб вони увійшли до складу Народної міліції або інші офіційні структури. Заклики вони не почули, у зв’язку з чим було вжито заходів щодо їх затримання», — повідомив Ткаченко.

У «ЛНР» також триває боротьба проти представників казачих батальйонів в окупованих містах Антрацит та Стаханов Луганської області. Як повідомляв речник АТО Андрій Лисенко, 9 березня стався конфлікт між бойовиками «ЛНР» та ватажком банди «казачий полк ім. Платова» Дрьомовим.

Loading...