Москаль пожалівся, що батальйон «Айдар» захопив хлібозавод на Луганщині

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави обладміністрації.

Джерело: Відомості

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль просить Генеральний штаб Збройних сил України та Міністерства оборони України вжити рішучих заходів для розблокування хлібозаводу, зайнятого батальйоном «Айдар» в селищі Петрівка Станично-Луганського району. 

«Підприємство (ТОВ «УкрВереск»), яке є основним хлібовиробником в районі, захопили озброєні військовослужбовці батальйону «Айдар», які встановили тут свої правила і почали необгрунтовано піднімати ціну на хліб, що викликає соціальну напругу і нарікання на дії влади серед місцевого населення. При цьому військові «Айдару» не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і зовсім не платять за енергоносії (заборгованість підприємства по газу зараз становить 700 тис грн, а за електроенергію — 150 тис грн)», — заявляє Москаль.

За його словами, військовослужбовці присвоїли 280 тис грн готівкових коштів підприємства і продукти для виготовлення хліба на суму 740 тис грн. Крім того, після захоплення підприємства випічка хліба впала на 50%, а частина обладнання почали розбирати на металобрухт.

Москаль зазначає, що Генштаб ЗСУ підтвердив факт захоплення «УкрВереска» батальйоном «Айдар», але ніяких дій для його звільнення не вжив. За словами голови обладміністрації, Служба військового правопорядку ЗСУ в Луганській області взагалі не представлена.

Loading...