Генпрокурор звільнив свого заступника і головного слідчого

Генпрокурор звільнив свого заступника і головного слідчого

Раніше Баганець та Щербина були відсторонені від виконання обов’язків.

Джерело: Відомості

Глава Генеральної прокуратури України Віктор Шокін звільнив двох високопосадовців у своєму відомстві. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. 

Очільник ГПУ звільнив свого заступника Олексія Баганця. Причини, за яких він був змушений залишити свою посаду, у відомстві не коментують.

Сам екс-заступник генпрокурора Олексій Баганець зауважив, що написав рапорт на звільнення за пропозицією Віктора Шокіна. Про це він сказав у коментарі УНН.

Також Баганець пообіцяв розповісти про все через три роки, коли суспільство буде до цього готове.

«За пропозицією я написав рапорт. Генеральному прокуророві руки не викручували, він запропонував, а я написав. Треба рано чи пізно йти. Коли організовується така масштабна кампанія по всій Україні нібито викривальних статей... Я вирішив задовольнити всіх, щоб я нікому не шкодив. Я про все розкажу за три роки. А сьогодні суспільство не готове слухати правду, йому вона не потрібна», — пояснив він.

Екс-заступник генпрокурора наголосив, що шкодує що не зміг довести до завершення розслідування трагічних подій на Майдані та що через нього попросили написати рапорт на звільнення і його сина Віталія Баганця.

«Мені прикро з двох причин. По-перше, через мене сину теж запропонували писати рапорт на звільнення. По-друге, я по-натурі максималіст, мені прикро, що мені не вдалося розслідувати до кінця справи щодо Майдану та щодо високопосадовців», — сказав він.

Крім того, Баганець відзначив, що за 2-4 місяці прокуратури не буде, адже в Україні за так званою реформою відбувається знищення відомства.

«Ця так звана реформа до добра не доведе. Я цього не приховую і говорив про це у приступності президента та генерального прокурора колишнього та нинішнього», — сказав він.

Баганець додав, що планує повернутися до адвокатської практики.

Також були звільнені начальник Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігор Щербина та прокурор Тернопільщини Юрій Гулкевич.

Раніше Баганця та Щербину відсторонили від виконання службових обов'язків через проведення службового розслідування. Його причини у ГПУ так і не назвали. 

Loading...