У Штепи знайшлися документи з іменами тих, хто фінансував незаконні збройні формування на Донбасі

У Штепи знайшлися документи з іменами тих, хто фінансував незаконні збройні формування на Донбасі

Колишній мер Слов’янська Донецької області Неля Штепа заявляє, що у неї є документи з даними про осіб, які фінансували незаконні збройні формування на Донбасі.

Джерело: Відомості

Про це вона заявила під час сьогоднішнього засідання Червонозаводського суду Харкова, передає «Остров».

Штепа підкреслила, що представники державного обвинувачення «виконують чиєсь політичне замовлення, щоб утримати мене і щоб я не розповіла, хто дійсно винен на початку цієї війни». Колишній мер запевнила, що готова надати ці відомості.

«Я з'явилася в СБУ з документами, які підтверджують, хто почав цю війну, хто оплачував цю війну. Копія документів була у Кульматицького Володимира, його сьогодні немає, його вбили. Але документи не знайшли. Сьогодні документи знаходяться в Києві в одному з банків, і я ці документи надам. Я заявляю відкрито, що сьогодні все робиться для того, щоб я була у в'язниці і не могла сказати, хто це», — сказала Штепа.

Вона підкреслила, що прокуратура пред'являє їй все нові звинувачення для того, щоб утримати під вартою.

Штепа підкреслила, що близько місяця тому прокурор Кравченко написала рапорт і звинуватила колишнього мера в тому, що вона нібито загрожує вбивством прокурору і його родині. За словами підсудної, ці дані не знайшли підтвердження, тому кримінальне провадження по цій частині не розслідується.

Екс-мер звинувачується в закликах до зміни кордонів України, сприяння проведенню псевдореферендуму про відділення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп і організацій.

Loading...