Геращенко розбирається з Шокіном, чому відпускають Бочковського

Геращенко розбирається з Шокіном, чому відпускають Бочковського

Екс-голову ДСНС мають відпустили на волю.

Джерело: Відомості

Відкликання прокуратурою з суду повідомлення про підозру відносно колишнього глави ДСНС Сергія Бочковського є першим випадком в українській історії. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив народний депутат Антон Геращенко.

Політик здивувався боротьбі з корупцією у виконанні представника Генеральної прокуратури, який сам підписав повідомлення про підозру Бочковському і Стоєвському.

«Або цей прокурор отримав вказівку згори? Якщо згори, то від кого? Від якогось начальника управління Генпрокуратури, заступника генпрокурора? Генпрокурора? Або? Відповідь на це питання їду шукати до генерального прокурора Віктора Шокіна. Буду вимагати від нього реальної боротьби з корупцією, а не покривання корупціонерів», — повідомив Геращенко.

При цьому нардеп зазначив, що на пам'яті старожилів з карного розшуку та усунутого УБОЗу цей випадок є першим, коли прокурор відкликає з суду раніше підписане повідомлення про підозру.

«Виходить, що він сам особисто порушив закон, підписавши підозру щодо особи, не маючи для цього достатніх підстав», — додав Антон Геращенко.

Згодом Геращенко повідомив, що щойно він вийшов від генпрокурора:

«Його (Шокіна) позиція чітка — корупціонерів ніхто покривати не буде. Процесуальний прокурор доповів Генеральному, що на його думку в справі проти глави ДСНС надано недостатньо доказів.

Генеральний прокурор своїм рішенням сьогодні доручить вести справу Бачковського іншому процесуальному керівнику.

А слідчі ГСУ МВС повинні надати новому процесуальному керівнику додаткові докази по справі Бачковського або переконати нового процесуального прокурора в тому, що вже дивних доказів — достатньо».

Нагадаємо, що прокуратура відкликала клопотання про обрання запобіжного заходу екс-голові ДСНС України Сергію Бочковському. Такі дії прояснили недостатньою кількістю доказів.  

Loading...