Шкіряк проводить тотальну люстрацію в ДСНС і обіцяє підвищення зарплат

Шкіряк проводить тотальну люстрацію в ДСНС і обіцяє підвищення зарплат

Виконуючий обов’язки керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк заявляє про початок процесу тотальної люстрації у службі.

Джерело: Відомості

Про це він заявив під час колегії МВС у п’ятницю у Києві, передає УНН.

«Розпочався процес тотальної люстрації (у ДСНС). Тільки за вчорашній день мною було внесено 300 подань», — сказав Шкіряк.

Він запевнив, що цей процес буде контролюватися.

Крім того, тимчасовий виконувач обов'язків голови ДСНС заявив, щорівень заробітної плати працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій є ганьбою. Шкіряк був шокований рівнем зарплати.

«Коли я дізнався, що базова заробітна плата у службі складає 2100 гривень, а для рятувальників та піротехніків, які працюють у зоні АТО 4200 гривень, це просто ганьба. Тому, в першу чергу, ми робитимемо все можливе, аби підвищити соціальний захист та рівень заробітних плат працівників ДСНС», — повідомив він.

Шкіряк також зазначив, що служба лише на 7% забезпечена паливно-мастильними матеріалами. При цьому відомство повинно розрахуватися з Міністерством оборони за використане авіаційне пальне в зоні АТО.

«Це катастрофа. Тому я розраховую на те, що спільними зусиллями ми зможемо змінити цю ситуацію та досягти хороших результатів», — сказав Зорян Шкіряк.

Крім того, чиновник додав, що має намір кардинально змінити підходи у роботі відомства, зокрема, оновити керівний склад, провести боротьбу з корупцією.  

Loading...