У Харківській області за рік сталося понад 40 терактів

Починаючи з весни 2014 року по сьогоднішній день у Харкові та в області сталося 43 теракти.

Джерело: Відомості

Про це під час сесії Харківської ОДА заявив начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, представляючи звіт щодо кримінальної обстановки в Харківській області за 2014 рік, передає Еспресо.TV.

За його інформацією, в тому числі 7 терактів сталося уже поточному році.

«Особи, які організували і скоїли резонансний вибух 22 лютого, в результаті якого загинули 4 людини, а поранення отримали 15, вже затримані. Торік також затримані 88 активістів сепаратистського руху, які провокували масові заворушення. Переважна більшість кримінальних проваджень щодо них розслідувано та направлено до суду», — поінформував Дмітрієв.

У зв`язку з цим, зазначив він, силові структури посилили охорону і оборону регіону. На даний момент в Харківській області працюють 32 блокпоста, на яких несуть службу 320 правоохоронців.

«За період роботи блокпостів перевірено близько півмільйона людей, 500 зброї одиниць вилучено: гранатомети, міномети, кулемети, автомати, карабіни, пістолети, револьвери, сотні гранат, десятки тисяч інших боєприпасів, 130 тротилу кг, пластида та інших вибухових речовин», — поінформував правоохоронець.

Loading...