Нардепи підтримали збільшення чисельності Збройних Сил до 250 тисяч

Нардепи підтримали збільшення чисельності Збройних Сил до 250 тисяч

Верховна Рада Україна ухвалила президентський законопроект, яким пропонується збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тисяч осіб, у тому числі 204 тисяч військовослужбовців.

Джерело: Відомості

За відповідний законопроект №2269 проголосувало 270 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

У пояснювальній записці до документу йдеться, що у 2012 році чисельність ЗСУ була затверджена чисельність у межах 184 тисяч осіб.

«Для своєчасного розгортання визначеного угруповання військ (сил) Збройним Силам України необхідно утримувати в чисельності 250 тисяч осіб», — йдеться в законопроекті.

Зазначається, що з урахуванням загрози нацбезпеці України у Збройних Силах України формуються два управління оперативних командувань, 11 бригад, чотири полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот та 13 взводів різного призначення.

Водночас, представляючи законопроект у Раді, заступник міністра оборони Петро Мехед відзначив, що в особливий період чисельність ЗСУ збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу в рамках мобілізації.

«Після завершення АТО та проведення заходів з мобілізації чисельність ЗСУ буде зменшуватися відповідно до воєнно-політичної обстановки», — пояснив Мехед.

Loading...