У Харкові піймали організатора, який вербував диверсантів і відправляв їх у Росію на навчання

У Харкові піймали організатора, який вербував диверсантів і відправляв їх у Росію на навчання

У диверсантів було вилучено тротилові шашки, електродетонатори, бойові осколкові гранати.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 4 березня, радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив у Фейсбуці, що в ході контртерористичних заходів в Харківській області СБУ провела спеціальну операцію зі знешкодження диверсійно-розвідувальної групи, яка координувалася ГРУ Міноборони РФ. 

«В рамках розпочатого слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України співробітники СБУ встановили всіх учасників зазначеної ДРГ. Спільно з бійцями «Альфа» був затриманий 42-річний організатор, який здійснив вербування і відправку на територію РФ для спецпідготовки, а також чотирьох членів групи», — повідомив Лубківський.

Він додав, що було вилучено тротилові шашки, електродетонатори, бойові осколкові гранати, спеціальна література ЗС РФ щодо тактики ведення бойових дій, скоєння терористичних актів на території Харківської області, шеврони, емблеми та статути органів влади т. н. «Новоросії».

Лубківський повідомив, що в серпні - вересні диверсанти проходили підготовку у військовому таборі російських спецслужб в Тамбові (Росія).

«Після проходження диверсійної підготовки всі члени групи дали письмову згоду на таємне співробітництво з російськими спецслужбами. Їм вибрали псевдоніми і виплатили грошову винагороду в розмірі 300 дол. кожному», — додав він. 

Loading...