Терористи відводять лише несправну техніку, а іншу ретельно маскують

На Алчевсько-Первомайському напрямку противник активно накопичує матеріально-технічні ресурси і на даний момент навіть не намагається зображувати «відведення важкої техніки і артилерії», як на інших ділянках.

Джерело: Відомості

Про це у своєму Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

У районі н.п.Стаханов- Біле-Алчевськ зосереджено кілька артилерійських груп російсько-терористичних військ (всього 36 гармат ствольної артилерії, 12 установок РСЗВ і 18 САУ), при цьому активно триває поповнення їх боєприпасів (в Стаханові створений тимчасовий перевалочно-розвантажувальний пункт для цих цілей).

Раніше зафіксоване відведення техніки «армії ЛНР» північніше і східніше Луганська виявилося обманним ходом терористів. Бойовики відвели вглиб контрольованої ними території (на ремонтні бази) лише несправну і небоєготову бойову техніку. Решта техніки і озброєння відведені на незначну відстань, ретельно розосереджені і замасковані.

З району Дебальцевого на південь Луганської області відводяться для відновлення боєздатності два зведених підрозділи російсько-терористичних військ (ротних тактична група і посилений танковий батальйон), укомплектовані військовослужбовцями ЗС Росії та понесшими серйозні втрати в боях на Дебальцевському плацдармі (танковий батальйон втратив не менше 8 танків). Підрозділи відводяться частинами, переважно в темний час доби. При цьому відведення даних підрозділів видається противником як «виконання Мінських домовленостей».

Одночасно терористи активно намагаються відновити повну працездатність Дебальцевського залізничного вузла для прискореної перекидання матеріально-технічних засобів через цю вузлову станцію. У район Дебальцевого вже прибув перший ешелон з боєприпасами з 6-і вагонів з території РФ.  

Loading...