Бойовики, користуючись тим, що сили АТО не стріляють, підвищують свою боєздатність

Бойовики, користуючись тим, що сили АТО не стріляють, підвищують свою боєздатність

За останню добу зафіксовано переміщення на територію Донбасу з території Росії чергових 3-х конвоїв постачання.

Джерело: Відомості

Російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі продовжують концентрувати сили і засоби на окремих ділянках і напрямах, значно посилюючи свої основні ударні тактичні групи і продовжуючи обстрілювати передові позиції українських військ, а на окремих ділянках і проводячи атакуючі дії тактичного рівня. Про це повідомив у своєму Фейсбуці координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«За останню добу зафіксовано переміщення на територію Донбасу з території Росії чергових 3-х конвоїв постачання — як по «південному», так і по «північному» маршрутах», — пише Тимчук.

Особливо активно противник нарощує боєздатність своєї Новоазовської тактичної групи шляхом перекидання підкріплень як з півночі від Тельманового, так і з території РФ, безпосередньо через українсько-російський кордон. На даний момент кількість танків на цьому напрямку доведено до 17 одиниць (більша частина поки знаходиться безпосередньо на північних околицях Новоазовська та на північ від даного населеного пункту), бойових броньованих машин (ББМ) — більше 30 одиниць. «На передньому краї» в даному районі діють невеликі і мобільні загони «Армії ДНР», які шляхом наступальних дій намагаються відсунути досягнуту українськими військами лінію Широкино - Павлопіль.

Для прояву такого роду активності терористи і російські найманці отримали ідеальні умови — відсутність особливої протидії українських військ, що виконують умови мирних Мінських угод, сприяє проведенню противником заходів щодо підвищення рівня боєздатності своїх формувань. Українські війська виключно обороняються і відкривають тільки у відповідь вогонь.  

Loading...