Російський строковик із Бурятії, не приховуючи, розповів, як заїхав танком у Донецьк

Російські військові безперешкодно прибувають на війну в Україну.

Джерело: Відомості

Російські військові, які беруть участь у війні на Донбасі, впевнені, що закінчення конфлікту в Україні залежить тільки від них. Про це виданню «Новая газета» розповів поранений в районі Дебальцевого військовий з Улан-Уде 20-річний Доржи Батомункуєв. 

За його словами, всі військові з РФ зрозуміли, що перетнули державний кордон України, але ніхто не збирався відмовлятися від виконання наказу керівництва. Батомункуєв додав, що російське командування чітко і грамотно робить свою роботу на Донбасі.

При цьому російський контрактник розповів, що він на танку прибув до Донецька.

«Це коли в місто заїжджаєш... Там ще напис — «ДНР». О, ми в Україні! Темно було, вночі їхали. Я висунувся з люка на місто подивитися. Гарне місто, сподобалося. Праворуч, ліворуч — все красиво. Праворуч дивлюся — величезний собор побудований. Дуже гарно. У Донецьку ми в притулок заїхали, припаркувалися. Нас повели поїсти гарячого в кампус, потім розташували в кімнати.

Потім ми всі в одній кімнаті лягли, в одного з наших був телефон. Ну, телефони все одно хтось з собою взяв. Знайшли радіо «Супутник». І як раз там була дискусія щодо того, чи є військові тут в Україні. І всі гості такі: «Ні-ні-ні». Ми ротою лежимо такі: ну так. Ну а у відкриту хто скаже? Наш уряд все одно розуміє, що треба допомагати, а якщо офіційне введення військ зроблять, це вже Європа арканиться, НАТО. Хоча ви ж розумієте, що НАТО теж бере в цьому участь, звичайно, зброю постачає їм», — повідомив Доржи Батомункуєв.

Військовий також повідомив, що ніхто не знав, як довго доведеться воювати на Донбасі, але всі розуміли, що «тут від нас вся війна залежить».

«Тому нас і три місяці ці ганяли, як сидорових кіз, на навчаннях. Можу сказати тільки, що підготували дійсно конкретно, і снайперів наших, і всі види військ», — зазначив він. Також російський контрактник повідомив, що на територію України він заїхав у складі танкового батальйону, який налічував 31 бойову одиницю. 

Loading...