Чоловіка судять за ухилення від мобілізації через релігійні переконання

На Дніпропетровщині військовозобов’язаний у суді доводить своє право на альтернативну службу, стверджуючи, що він є членом однієї з релігійних громад і саме через свої релігійні переконання не може взяти в руки зброю.

Джерело: Відомості

Водночас житель Новомосковська Віталій Шалайко заявляє про готовність виконувати іншу роботу на користь держави, тільки не під егідою військових організацій. Про це повідомляє УНН.

«Коли мене викликали до військкомату, я прийшов у той час, коли треба було, відмітився і заявив, що не можу проходити службу з релігійних переконань. Написав про це письмову заяву. Після цього мені висунули звинувачення», — розповів Віталій Шалайко.

Сторона обвинувачення наполягає, що чоловік насправді ухиляється від мобілізації й вимагає для нього покарання – два роки в’язниці. Але вже два суди стали на бік віруючого.

Підозрюваний в ухиленні від мобілізації уже 10 років є членом релігійної громади «Свідки Єгови».

Це перша в Україні справа, коли віруючому загрожувала в'язниця за відмову від мобілізації через релігійні переконання. Вона привернула увагу міжнародних спостерігачів, зокрема, ОБСЄ.

Loading...