У Криму судять організатора пропутінського мітингу

У Криму судять організатора пропутінського мітингу

Причепилися до формальностей, але покарання буде реальним.

Джерело: Відомості

У Севастополі проведення мітингу на підтримку політики президента Володимира Путіна обернулося судовим позовом стосовно організатора. 

26 лютого в Ленінському районному суді відбувся процес у справі, обвинуваченим в якій є координатор Севастопольського відділення національно-визвольного руху Анатолій Анатолійович Марета, повідомляють Патріоти України.

Громадському діячеві та отаману Козачої Чорноморської Сотні інкримінують порушення федерального закону про проведення публічних заходів. Так, 21 лютого в Катерининському сквері відбувся мітинг на підтримку політичного курсу президента Росії Володимира Путіна.

Напередодні директор Департаменту внутрішньої політики Уряду Севастополя Євген Георгійович Дубовик зажадав перенести збори на мис Кришталевий. Анатолій Марета не погодився з вказівкою влади.

«Пропозиція нічим не мотивована. Мотивування, мовляв, у сквері не вміститься разом тисяча осіб – не є достатнім. Бо відсутні кордони самого скверу. Також я скористався іншим законом. Отримавши від влади пропозицію перенести мітинг, я зобов’язаний не менш ніж за три дні до початку повідомити Уряд про свою згоду або не погодитися», – сказав керівник Севастопольського відділення «Національно-визвольного руху» Анатолій Марета.

Він вважає, що в уряді не надали вичерпну аргументацію для перенесення мітингу на інше місце. Якщо відповідачу вдасться довести, що уряд не мав обґрунтованого мотивування такої вимоги – суд зніме звинувачення. За підсумками судового засідання Ленінський районний суд винесе вирок вранці 27 лютого. 

Loading...