Максим Маньковський: Якщо ми не вичистимо суди, ми не вичистимо і всю систему влади

Максим Маньковський: Якщо ми не вичистимо суди, ми не вичистимо і всю систему влади

Максим Маньковський наголосив, що люстрація — це не покарання і не термін якоїсь кримінальної відповідальності. Адже тими людьми, щодо яких є докази корупційної діяльності, повинні займатися правоохоронні органи.

Автор: Олена СТЕПАНЧЕНКО / Джерело: Відомості

23 лютого у Луцьку відбувся круглий стіл на тему «Люстрація в Україні: як я можу допомогти?». Секретар Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Максим Маньковський та представник Громадського люстраційного комітету Ольга Алєксєєнко розповіли, як відбувається люстрація в Україні, які схеми використовують чиновники для її уникнення, поділилися досвідом успішної боротьби з фактами саботажу закону.

Максим Маньковський наголосив, що люстрація — це не покарання і не термін якоїсь кримінальної відповідальності. Адже тими людьми, щодо яких є докази корупційної діяльності, повинні займатися правоохоронні органи.

— Перша хвиля люстрації — так звана автоматична, — пояснив Максим Вікторович. — Застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період із 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року. Такі особи автоматично звільняються з посади. На превеликий жаль, наші чиновники не хочуть читати цієї статті Закону «Про очищення влади» й продовжують працювати. На 19 лютого під першу хвилю автоматичної люстрації було звільнено 398 чиновників, 174 подали позови, щоб їх поновили на посадах. В основному суди відмовляють або відтерміновують свої рішення, однак є випадки, коли виносять рішення про поновлення на посадах. Так, прокурор Харківської області пан Суходубов виграв суд першої інстанції, проте прокуратура подала апеляцію, і Харківський апеляційний суд завдяки тиску громадськості вирішив, щоб прокурор забрав свій позов. На цей момент Суходубов звільнений, але до нас звертаються харківські активісти і кажуть, що він намагається поновитись якимись обхідними шляхами.

Максим Маньковський зауважив, що волонтери Громадського люстраційного комітету знаходять багато чиновників, які повинні бути звільнені з посади, але продовжують виконувати свої обов’язки. Наприклад, Державної фіскальної служби — там таких є 14. Схожа ситуація по Генеральній прокуратурі, по Міністерству внутрішніх справ, де 16 людей підпадають під автоматичну люстрацію, але продовжують виконувати обов’язки, включаючи й волинського міліціонера Олександра Терещука, який зараз очолює київську міліцію.

— Якщо раніше ми йшли до міністра і влаштовували акції, то зараз подаємо на цих чиновників у суд, — розповів про методи боротьби пан Маньковський. — Зараз іде друга хвиля люстрації — це перевірка всіх держслужбовців. Почали перевіряти центральні органи — міністерства, з грудня 2014-го по грудень 2015-го — строк перевірки всіх судів в Україні. Тому, коли голови судів кажуть «це не наша компетенція», вони обманюють, адже повинні вказати, коли в судах починається перевірка, її організувати. Судова система об’ємна, і цю перевірку пройти за місяць-два буде нереально. З лютого почалися перевірки в обласних і районних адміністраціях. Тому ми постійно звертаємося до місцевих активістів: будь ласка, слідкуйте за чиновниками, якщо є факти порушень Закону «Про очищення влади», інформуйте нас.

 

Закон про люстрацію не ідеальний

 

— Орган, який очолює люстрацію, — департамент люстрації — був створений при Міністерстві юстиції, наша громадська рада, яка контролює цю люстрацію, теж діє при Мін’юсті. Однак після рекомендацій Венеціанської комісії будуть внесені певні зміни, й ці органи стануть незалежними, тобто департамент люстрації буде виведений із Міністерства юстиції та підпорядковуватиметься безпосередньо голові Кабінету Міністрів. На цей момент є повна співпраця з Венеціанською комісією, яка напрацьовує зміни до цього закону. В першому читанні закону був пункт «Люстрація виборних посад», але ми розуміли, що депутати за такий закон не проголосують, і свідомо прибрали цю норму, але зараз хочемо її повернути, розуміючи, що знову буде великий спротив. Третій і дуже важливий момент — відповідальність. Сьогодні, до прикладу, міністр, не звільняючи своїх підлеглих, не несе відповідальності. Тому в законі має бути прописана відповідальність чиновників за невиконання Закону «Про очищення влади» аж до кримінальної відповідальності. Чиновники зараз просто саботують закон. Через це 100 днів із моменту його підписання Президентом ми назвали «100 днів саботажу закону про люстрацію».

На засідання круглого столу прийшла лучанка Ольга Бачинська, яка шукає підтримки й допомоги, адже, за її словами, проти сина була сфабрикована кримінальна справа, до якої причетні й судді апеляційного суду, за внесення неправдивої інформації в ухвалу суду.

— Дійсно, є проблема із судовою системою, — зауважив Максим Маньковський. — Судді ментально не розуміють, що вони ганьба України. Кажуть: «Чому ви нас чіпаєте, що ми, самі погані в цій країні?». Я думаю, що зміни в законі будуть стосуватися суддів. Ми розблокуємо діяльність Вищої ради юстиції, бо на цей момент тільки вона може звільняти цих суддів. Є розуміння з Вищою кваліфікаційною комісією. Коли ми не вичистимо суди, ми не вичистимо і всю систему. Протягом року не було звільнено жодного судді через те, що Вища рада юстиції не працює. Це робиться спеціально. У Київському апеляційному суді працює шість суддів, які виносили рішення щодо Луценка, Тимошенко, майданівців. Вони написали заяви про звільнення, але Вища рада юстиції не працює, люстраційну перевірку вони не проходять, бо написали заяви, і продовжують працювати. Загалом в Україні є 40 таких суддів, п’ять із них уже працюють у «ДНР».

За словами Максима Маньковського, люстраційні процеси затягуються й через те, що після революції у Верховній Раді лише 50 людей готові щось змінити.

Loading...