Комбат Айдару розповів про випадки прямої корупції в Міноборони

На таємних перемовинах Путін вимагає вивести із зони АТО добровольчі батальйони.

Джерело: Відомості

Сергій Мельничук, командир батальйону Айдар, у студії Телеканалу новин «24» розповів про сьогоднішній пікет під Міноборони, про корупцію в цих структурах, а також про таємні перемовини, через які гинуть хлопці на Сході.

Айдарівці сьогодні прийшли під міністерство оборони, щоб захистити своє ім’я. Бо, за словами комбата, за документами нашої частини вже немає.

Мельничук розповів про проблеми, з якими зіштовхнулися військові, і які, власне, призвели до пікету: ті люди, які з липня місяця стоять на передовій у Щасті, не отримали заробітну плату. А ті, хто в тилу, зарплату отримали. На передову не доходить пальне, продукти харчування, боєприпаси, озброєння.

«Печатка ж, через яку, за словами Генштабу, і виникли проблеми у батальйону, зараз знаходиться на передовій, і про це знає все вище керівництво», — запевняє комбат.

Якщо керівництво Міноборони не зробить відповідних реорганізацій, і не виконають поставлені умови, то, за словами Мельничука, у понеділок пікетування буде поновлено.

Також він підкреслив, що такі обіцянки, як і сьогодні, військове керівництво давало вже неодноразово протягом останніх двох місяців, проте жодна з них не була виконана.

Мельничук розповів про випадки прямої корупції з боку Міністерства оборони, про які вони і рапорти подавали, і депутатські запити робили.

Комбат прокоментував посилення ситуації на Сході і наголосив, що велику частку фронту на Луганщині тримає саме батальйон «Айдар».

«По-перше треба розібратися всередині країни, бо формат мінських перемовин не зможе принести результату, поки керівництво країни не визначиться зі своєю позицією. Наскільки мені відомо, є тайні перемовини, на яких Путін головною вимогою ставить відведення з зони АТО саме добровольчих батальйонів», — розповів він.

Мельничук наголосив, що у найближчому майбутньому він планує повертатися на фронт і далі керувати батальйоном. 

Loading...