Мочанов: Заяви Захарченка про про те, що «Вуглегірськ наш» не відповідають дійсності

Вуглегірськ зараз розділений навпіл, а заяви лідера «ДНР» Олександра Захарченка про «котел» і про те, що «Вуглегірськ наш» не відповідають дійсності.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив волонтер Олексій Мочанов. «Вуглегірськ... Ми зараз в дорозі, машина завантажена важливим, потрібним і корисним гуманітарним вантажем, залишили місце для свіжого хліба», — написав він.

З його слів, він додзвонився до бійців, які несли службу з контролю за Вуглегірськом.

«Зв'язки з колишньою Хацапетівкою немає, але в минулому десантник… заліз на високу точку і зловив зв'язок», — повідомив волонтер.

Він повідомив, що заяви Захарченка про котел і про те, що «Вуглегірськ наш» не відповідають дійсності. І про дорогу від Дебальцевого до Артемівська — теж.

«На цій трасі і раніше можна було нарватися на артилерійські або диверсійні неприємності — нічого нового і екстраординарного там зараз не відбувається. Робоча військова обстановка. Як звичайно. Вуглегірськ зараз розділений навпіл. Сепари зайшли з боку Горлівки і пошарпали міцно наш блокпост, який трохи «позіхнув», за залізничним переїздом. Були і поранені, і полонені, і вбиті. На превеликий жаль. З обох сторін… Частина бійців втекла, а по дорозі ще примудрилися розгорнути і відправити назад в Дебальцеве наші «коробочки» з вчасно прибувшим підкріпленням», — написав Мочанов.

З його слів, зараз «ДНР» відбили близько половини міста, в Вуглегірську йдуть бої.

«Ніхто не хоче і не збирається поступатися… Там зараз жарко, але всі розповіді про те, що місто наші здали — нахабна брехня. Про те, що огризаються тільки з в'їзного, давно занедбаного блокпоста на Дебальцевській дорозі — теж. Мені зараз будуть голосити про Іловайськ, ДАП і т.д.», — додав волонтер.

«Ситуація в Вуглегірську змінюється з калейдоскопічною частотою. І швидкістю. Допомога досі не прийшла! Один з батальйонів зачепився за Дебальцевим, за 10 км від місця, де їх чекали. І досі чекають. Частина військових з околиці Вуглегірська не може (сподіваюся, що не НЕ хоче) підтягнутися в центр і відтягнути частину противника на себе.

У хід знову пішли сепарські праски (танки), багато поки ще живої сили ДНР. Наш гарнізон викликав вогонь нашої артилерії на себе. Поки є чим вести протитанкову оборону, але танки вийшли на пряму наводку і луплять по будівлях, в яких тримають оборону українські мужики.

Терміново, невідкладно потрібна допомога! Підрозділ воїнів, які готові зачепитися і вступити в бій разом з тими, хто всередині міста. Все верховне командування оповіщено, але дуже довго приймають рішення і шукають боєздатний підрозділ, готовий іти на допомогу. Не йти — мчати!

Сильний туман, скоро почне темніти. І стане зовсім нічого не видно. Нікому. Ні їм, ні нам.

У цій країні є Генштаб і Армія? Не в Інтернеті, а на лінії фронту, де вони зараз життєво необхідні! І країні, і хлопцям, які тримають плацдарм. Самі… Резерв потрібний терміново! Невідкладно! Поки не прийшла темінь і не настала ніч», — пише Мочанов. 

Loading...