«Шахтар» відновлює розгромлену «Донбас-Арену»

«Шахтар» відновлює розгромлену «Донбас-Арену»

Після вибуху існувала небезпека руйнування фасаду, тому аварійні ділянки було тимчасово зафіксовано.

Джерело: Відомості

«Шахтар» відновлює свій домашній стадіон «Донбас-Арену» після потужного вибуху у Донецьку, що стався 20 жовтня. Наразі повним ходом ведуться роботи по відновленню фасаду. За словами виконуючого обов'язки генерального директора арени Вадима Гунька, результати хоч і скромні, але обнадійливі, передає «Проспорт». 

«У перший же день було екстрено обстежено стан конструкцій, отримані попередні висновки. Одразу ж привернули промислових альпіністів та фахівців по металоконструкціях. На другий день були проведені термінові заходи щодо недопущення подальшого руйнування фасаду», — поділився Гунько.

Після вибуху існувала небезпека руйнування фасаду, тому аварійні ділянки було тимчасово зафіксовано. Зараз проходить перший етап відновлення, який за оцінками Гунька, триватиме близько двох тижнів. Проте, це залежатиме від погодних умов і від обстановки в Донецьку.

Другий етап полягатиме в установці мембран або іншого матеріалу, які допоможуть закрити відкриті ділянки фасаду. Він також займе близько двох тижнів.

«Для процесу повного відновлення знадобиться набагато більше часу. Так що тут можна говорити приблизно про травень наступного року, якщо, звичайно, ситуація в регіоні не стане перешкодою. Це дуже специфічні роботи, і вони будуть виконуватися компаніями, яких в Донецьку зараз немає, і поки вони сюди не приїдуть через обстановку в місті. Також для монтажу скляних панелей необхідна стабільна температура повітря від +10 і вище. На жаль, ці роботи можна проводити лише в другій половині квітня або в травні, в найкращому випадку», — резюмував в.о. гендиректора стадіону. 

Loading...