Організатори змінили правила вручення «Золотого М’яча»

Організатори змінили правила вручення «Золотого М’яча»

Французьке видання France Football повідомляє про нові правила, введені в процес вручення найвідомішої футбольної премії «Золотий М’яч».

Джерело: Відомості

Ця інформація була опублікована на офіційному сайті журналу, повідомляє видання VistaNews.

Історія «Золотого М’яча» бере свій початок в 1956 році, коли один із впливових футбольних журналів ввів цю премію, нагородивши нею кращого, на їхню думку, гравця. До нинішнього часу багато зірок футболу ставали володарями цього кубка.

Починаючи з 2010 року France Football знаходиться в партнерстві з організацією ФІФА, об’єднуючи премії «Золотий М’яч» і «Гравець Року».

«Золотий М’яч» з 2010 р. вручало ФІФА, а голосування серед журналістів, тренерів і капітанів збірних команд визначало претендентів і встановлювало переможця конкурсу. За ці роки кубок побував в руках лише у двох футболістів. Ліонель Мессі отримав його чотири рази, а Кріштіану Роналду — двічі.

Оновлені правила конкурсу передбачають, що голосування тепер буде проводиться тільки серед журналістів, а номінувати на отримання премії будуть 30 спортсменів, замість 23. Також організатори скасували, так званий, шорт-лист — оголошення трійці основних претендентів на перемогу. Тепер повний список номінантів буде оголошуватися до кінця року.  

Loading...