Параолімпійці здобули вже 92 медалі

Параолімпійці здобули вже 92 медалі

Національна збірна впевнено тримає третю позицію у загальнокомандному заліку.

Джерело: Відомості

Традиційно високі результати у Ріо продемонстрували вітчизняні спортсмени-плавці. Команда продовжує перевершувати свій же рекорд за загальною кількістю здобутих медалей на попередній олімпіаді. Тоді їх було 44, зараз вже 56.

Так, українці Максим Крипак та Денис Дубров пропливли з результатом, вищим від попереднього світового та паралімпійського рекордів.

Крім того, Євген Богодайко на дистанції 100 м брасом знову встановив рекорд світу та паралімпійський рекорд. Паралімпієць Дмитро Виноградець встановив черговий рекорд Європи на дистанції 200 м вільним стилем та виборов срібну нагороду. У Сергія Паламарчука на дистанції 50 м на спині - рекорд Європи.

Як відомо, учора у дебютному виді спорту Паралімпіади – параканое, українці здобули одразу дві нагороди. "Золото" у Сергія Ємельянова та "срібло" у Наталі Лагутенко.

До того ж легкоатлетка з України Марія Помазан виборола "срібло" у штовханні ядра.

Загалом у підсумку українці на Паралімпіаді-2016 вже встановили 16 рекордів світу, 10 рекордів Європи та 16 паралімпійських рекордів. За підсумком 8 днів змагань у скарбничці вітчизняної команди - 92 медалі. 

Нагадаємо, за результатами семи днів збірна України впевнено утримує 3 місце на Паралімпіаді-2016 в Ріо. Попереду лише Китай та Велика Британія.

Loading...