МОК відібрав у Росії золоті медалі Олімпіади в Пекіні

МОК відібрав у Росії золоті медалі Олімпіади в Пекіні

Через позитивний результат допінг-проби Юлії Чермошанської російські спортсменки позбавлені ряду нагород Ігор-2008.

Джерело: Відомості

На Олімпіаді в Пекіні Юлія Чермошанська, Юлія Гущина, Олександра Фдоріва і Євгенія Полякова завоювали «золото» в естафеті 4х100 метрів, повідомляє Piter.tv.

Однак нещодавно Міжнародний олімпійський комітет повідомив, що допінг-проби учасників Олімпіади в Лондоні та Пекіні були додатково перевірені після низки гучних допінгових скандалів останнього часу. У рамках перевірки використовувалися найсучасніші методи, що дозволяють виявити застосування спортсменами заборонених речовин. За відомостями МОК, проба росіянки Юлії Чермошанської виявилася позитивною, в ній виявлено заборонені станозолол і турінабол. Результат спортсменки буде анульований і російські спортсменки втрачають золоті медалі в естафеті 4х100 метрів, завойовані в Пекіні, і зобов’язані повернути нагороди і дипломи. «Золото» Олімпіали-2008 дістанеться Бельгії, срібні медалі отримує Нігерія, а бронзові — Бразилія.

Фахівці МОК провели повторну перевірку понад 1200 допінг-проб, 98 з них дали позитивний результат, 14 з них пов’язані олімпійські досягнення російських спортсменів.

Повідомляється, що допінг-проби спортсменів, що беруть участь в Іграх в Ріо, будуть зберігатися 10 років і можуть бути відправлені на повторний аналіз.

Loading...