Естонські сестри увійшли в історію Олімпіади без жодної медалі

Естонські сестри увійшли в історію Олімпіади без жодної медалі

Сестри Луік з Естонії мали три шанси на золото на Олімпійських іграх в Ріо — трійнята одночасно вийшли на старт в жіночому марафоні.

Джерело: Відомості

Сестрички з Тарту — Лейла (зліва), Лійна (праворуч) і Лілі (в центрі) — золота не отримали, але встигли увійти в історію, адже вони перші ідентичні трійнята за 120-річну історію Олімпіади, які змагалися один з одним, повідомляє Quibbll.

Найцікавіше те, що сестри почали займатися бігом і готуватися до марафонських змагань тільки 6 років тому, коли їм було по 24 роки. Буквально через два роки сестри Тарту зрозуміли, що їхній рівень підготовки вже досить високий для міжнародних змагань і пора готуватися до Олімпійських ігор.

Репортерам DailyMail вдалося взяти інтерв'ю у Лійн, яка і була ініціатором занять бігом. Дівчина розповіла, що головною метою в сестер в Ріо стояла зовсім не перемога, — до неї їм ще бігти і бігти, — а встановлення особистих рекордів, гідний виступ, максимальне використання своїх можливостей. Дівчата намагаються навіть у найважчі моменти змагань підтримувати один одного, і найголовніше для них — прийти до фінішу разом і з посмішкою на обличчі.

В Естонії у кожної сестри вже є своя сім’я, живуть вони окремо, і це стає головною перешкодою для регулярних спільних тренувань. Але щозими дівчата завжди їздять втрьох у тренувальний високогірний табір в Кенії.

Що стосується олімпійських медалей — для сестер Луік це поки далека мрія.

«Змагатися зі спортсменами з Кенії неймовірно важко, це поки не наш рівень. Але років через два-три ми також зможемо показати всім гідний рівень» — кажуть дівчата.

Ну а в марафоні, що пройшов у неділю 14 серпня, сестри показали такі результати: Лійна не змогла пройти дистанцію і зійшла на середині, Лейла і Лілі зуміли завершити всю дистанцію довжиною 42 195 метрів. Лілі-зайняла 97-е місце з результатом 2:48,29. Лейла зайняла 114-е місце з результатом 2.54,38.

А переможницею жіночого марафону стала кенійка Джемімі Сумгонг з результатом 2:24:04.

Loading...