WADA розчароване рішенням МОК допустити збірну Росії до Олімпіади

WADA розчароване рішенням МОК допустити збірну Росії до Олімпіади
. / Фото: posprikaz.ru.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розчароване рішенням Міжнародного олімпійського комітету.

Джерело: Відомості

Незважаючи на те, що звіт організації викрив систему підтримки допінгу в Росії на державному рівні, що підриває принципи чистоти спорту, передбачені Всесвітнім антидопінговим кодексом, МОК допустив росіян до змагань.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розчароване рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити збірну Росії до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Про це в неділю, 24 липня, повідомляється на сайті організації, передає видання «Нескучные новости».

«WADA розчароване тим, що МОК не послухав рекомендацій виконкому агентства, заснованих на доповіді Річарда Макларена, які повинні були забезпечити сильний і узгоджений підхід», — заявив глава агентства Крейг Ріді. За його словами, представлений звіт «викрив систему підтримки допінгу в Росії на державному рівні, що серйозно підриває принципи чистоти спорту, передбачені Всесвітнім антидопінговим кодексом».

Агентство визнає рішення МОК і допоможе міжнародним спортивним федераціям при прийомі рішень щодо допуску російських спортсменів до Ігор в Ріо, щоб найкращим чином захистити права «чистих» атлетів.

Крім того, як зазначається, WADA продовжило повноваження комісії Макларена для завершення розслідування щодо застосування допінгу на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі.

24 липня МОК не став усувати збірну Росії від Олімпіади. При цьому комітет передав всі повноваження щодо допуску конкретних спортсменів і команд в окремих видах спорту міжнародним федераціям. Російські атлети з допінгових минулим гарантовано пропустять Ігри.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко подякував МОК, назвавши рішення зваженим і об'єктивним. За його словами, воно було прийнято «в інтересах світового спорту і єдності олімпійської сім'ї».

18 липня незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом канадського юриста Річарда Макларена представила доповідь про підсумки розслідування звинувачень в допінгових махінаціях на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. За його підсумками WADA закликало відсторонити всіх російських спортсменів від участі в Іграх 2016 року, а також відправити у відставку міністра спорту Віталія Мутко.

Loading...