У Баку стартує Гран-прі Європи з «Формули 1»

У Баку стартує Гран-прі Європи з «Формули 1»

Автогонки відбудуться на вулицях столиці Азербайджану.

Джерело: Відомості

Восьмий етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі «Формула-1» сезону 2016 року — Гран-прі Європи — пройде в столиці Азербайджану, Баку, повідомляє агентство Anadolu.

Боліди «Формули-1» повинні будуть проїхати 51 раз по трасі загальною протяжністю трохи більше шести кілометрів.

Найширша ділянка треку становить 13 метрів, а найвужчий навколо Ічерішехеру (старовинного житлового кварталу та історико-архітектурного заповідника), сьомий і восьмий повороти — 7,6 метра.

Бакинське міське кільце створено за таким принципом, що під час заїзду пілоти й мільйони телеглядачів зможуть ознайомитися з Ічерішехером, що увійшов до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, а також сучасними пам’ятниками азербайджанської столиці і морської набережної.

18 червня в «Формулі 1» буде вільний і порядковий заїзд, а також перше змагання з GP2.

Нарешті, в третій день, 19 червня, пройдуть змагання Гран-прі Європи, а також другий заїзд по GP2.

У «Формулі 1» після семи етапів чемпіонату в особистому заліку продовжує лідирувати Ніко Росберг з «Мерседеса» (116 очок), другим йде його партнер по команді Льюїс Хемілтон (107), третю позицію займає Себастьян Феттель з «Феррарі» (78), на четвертій — пілот команди Red Bull Racing Даніель Ріккардо (72), на п’ятому місці Кімі-Матіас Райкконен — ​​фінський автогонщик (69).

Loading...