Білоруси за добу назбирали грошей, щоб відправити соліста гурту Brutto на чемпіонат світу з боксу

Білоруси за добу назбирали грошей, щоб відправити соліста гурту Brutto на чемпіонат світу з боксу

Білоруські поціновувачі спорту дуже активно підтримали кампанію зі збору грошей для відомого спортсмена та музиканта Віталія Гуркова.

Джерело: Відомості

13 квітня стало відомо, що один з вокалістів гурту Brutto та всесвітньо відомий боєць, який в березні черговий раз став чемпіоном Білорусі з тайського боксу, Віталій Гурков більше не знаходиться на ставці в Міністерстві спорту країни і держава не платить йому зарплати.

Під загрозою опинилося участь білоруського спортсмена в чемпіонаті світу в Швеції. Перед цим керівництво Федерації муай-тай та кікбоксингу Білорусі критикувало знімки Гуркова з «Погонею» (історичний герб Білорусі, негласно заборонений режимом Лукашенка), його історичні перепости в «Фейсбуці».

У президії Федерації з’явилися незрозумілі люди, які стежили за його переміщеннями, моніторили Інтернет і збирали на спортсмена компромат, повідомляє видання «Белсат».

У відповідь на цю новину на платформі Talaka.by був оголошений збір грошей на участь Віталія в чемпіонаті світу. «Віталій Гурков — справжній «Народний Чемпіон», світова зірка муай-тай, здатний гідно представити Білорусь і здобути перемогу на світовій першості. Давайте допоможемо йому зібрати необхідну суму для поїздки на чемпіонат світу з муай-тай у Швеції!», — написали організатори збору грошей.

Передбачалося зібрати 68 млн 200 тис. білоруських рублів (близько € 3 тис.). Цсю необхідну суму зібрали за одну добу. Пожертвування внесли 170 осіб.

Loading...