Колишній генсек ФІФА дискваліфікований на 12 років

Колишній генсек ФІФА дискваліфікований на 12 років

Жером Вальке відсторонений від будь-якої футбольної діяльності під егідою ФІФА на 12 років за махінації з квитками.

Джерело: Відомості

Колишній генеральний секретар Міжнародної федерації футболу Жером Вальке відсторонений від будь-якої футбольної діяльності під егідою ФІФА на 12 років за махінації з квитками на чемпіонат світу 2014 року і ряд інших дій.

Арбітражна палата комітету FIFA з етики на підставі доповіді слідчої палати дійшла висновку, що Жером Вальке порушив відразу сім статей Кодексу етики організації.

Як випливає з повідомлення FIFA, Вальке брав найактивнішу участь в махінаціях з перепродажем квитків на матчі ЧС-2014. Раніше повідомлялося, що за участю генсека ФІФА зникло понад 8 тисяч квитків, а він сам заробив на цьому близько 2 мільйонів євро.

Встановлено також, що Вальке планував передати права на трансляцію матчів чемпіонатів світу 2018 і 2022 року на Карибах третій стороні за ціною нижчу ринкової вартості.

Крім того, за даними ФІФА, чиновник і його сім'я часто подорожували приватними рейсами за рахунок організації, а в ході розслідування колишній генсек намагався знищити ряд важливих документів.

Крім відсторонення від футболу, колишній спортивний чиновник оштрафований на 100 тисяч швейцарських франків.

На самому початку розслідування Вальке всі звинувачення на свою адресу заперечує і називає їх «сфабрикованими» і «обурливими». Від обов'язків генерального секретаря він був звільнений ще в вересні 2015 року.

Loading...