Спортсмени США можуть пропустити Олімпіаду 2016

Спортсмени США можуть пропустити Олімпіаду 2016

Спортсмени США можуть пропустити Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро через епідемію вірусу Зіка в Бразилії.

Джерело: Відомості

Як повідомляє агентство Reuters, НОК США у своєму повідомленні до спортивних федерацій країни заявив, що спортсмени не повинні їхати на Ігри в Бразилії, якщо вони не відчувають себе захищеними через епідемію вірусу Зіка.

Раніше глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що всі найсильніші спортсмени візьмуть участь в Іграх 2016, незважаючи на спалах лихоманки Зіка, передає inform.kz.

На початку минулого тижня глава цивільної канцелярії президента Бразилії Жакіс Вагнер рекомендував вагітним жінкам відмовитися від відвідування Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Разом з тим він підкреслив, що поширення вірусу, що викликає лихоманку Зіка, не призведе до скасування Олімпіади. На його думку, вкрай важливо роз'яснити спортсменам, вболівальникам і туристам, що захворювання становить загрозу тільки для однієї групи людей. «Якщо мова не йде про вагітну жінку, ризик серйозних ускладнень нульовий», — заявив чиновник.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала спалах лихоманки Зіка в країнах Південної і Північної Америки надзвичайною ситуацією для міжнародної охорони здоров'я.

У кінці листопада 2015 року в Міністерстві охорони здоров'я Бразилії підтвердили, що зараження лихоманкою Зіка в період вагітності викликає у дитини мікроцефалію — ​​вроджений дефект, який полягає в значному зменшенні розміру черепа і може супроводжуватися розумовою відсталістю, невротичними відхиленнями, порушеннями слуху та зору.

Переносниками вірусу, як і в випадку з гарячками денге і чикунгунья, є комарі Aedes Aegypti. Зараз наявність вірусу підтверджено в 22 з 27 бразильських регіонів.

Олімпійські ігри 2016 року пройдуть в Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. 

Loading...