Олімпійці США закликали перевірити на допінг всі види спорту в Росії

Олімпійці США закликали перевірити на допінг всі види спорту в Росії

Американські спортсмени-олімпійці закликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розслідувати випадки вживання допінгу російськими спортсменами не тільки в легкій атлетиці, а й у всіх видах спорту.

Джерело: Відомості

Про це, за даними агентства «АЗЕРТАДЖ», повідомило агентство Associated Press.

Воно посилається на текст листа, написаного від імені членів олімпійської збірної США на адресу президента МОК Томаса Баха і глави WADA Крейга Ріді, який потрапив у розпорядження агентства.

Як йдеться в листі, підписаному президентом консультаційної ради Національного олімпійського комітету США Сарою Конрад, у той час як міжнародним спортивним федераціям необхідно провести власні розслідування випадків вживання допінг-речовин, WADA і МОК повинні переконатися, що всі види спорту в Росії перевірені.

«З урахуванням виявлених свідоцтв державної підтримки використання допінгу в усьому російському спорті, корумпованої та неефективної системи перевірок спортсменів, ризику для життів атлетів, зараз настав найкращий момент для проведення всебічного розслідування», — йдеться в листі.

Там також вказується, що розслідування має бути проведене не тільки стосовно легкої атлетики. Як вказала Конрад, на її думку, з представленої доповіді незалежної комісії WADA очевидно, що корупція була повсюдна і зачіпала не тільки один вид спорту.

Нагадаємо, що рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) 13 листопада на основі доповіді незалежної комісії WADA прийняв рішення про тимчасове призупинення членства Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА). Існує ймовірність, що збірна Росії з легкої атлетики не зможе взяти участь в Олімпійських іграх 2016 року в Бразилії.

Loading...