Мішель Платіні балотуватиметься на президента ФІФА

Мішель Платіні балотуватиметься на президента ФІФА

Футбольний чиновник надіслав листа президентам і генеральним секретарям 209 національних асоціацій ФІФА.

Джерело: Відомості

Президент УЄФА Мішель Платіні офіційно оголосив про свій намір брати учать у дострокових виборах президента ФІФА. Вони заплановані на 26 лютого 2016 року, передає «Проспорт».

У листі, який екс-футболіст надіслав президентам і генеральним секретарям 209 національних асоціацій ФІФА, йдеться: «Я прийняв глибоко особисте та дуже обдумане рішення, ретельно зваживши і майбутнє футболу, і своє власне майбутнє. Зрозуміло, при цьому я керувався й вашою підтримкою, тією повагою та підбадьоренням, яке виявляли мені багато з вас».

Платіні, який з 2007 року є президентом УЄФА і з 2002 року - членом Виконавчого комітету ФІФА, зазначив, що виставляє свою кандидатуру «з ентузіазмом і переконаністю, але, в той же час, і з належним смиренням людини, яка усвідомлює, що не зможе домогтися успіху самотужки».

Кандидати на пост президента ФІФА повинні подати заявку до 26 жовтня 2015 року. Серед інших охочих стати президентом: бразильський екс-футболіст і тренер Зіку, колишній гравець збірної Франції Давид Жинола, принц Йорданії Алі бін Аль-Хуссейн, аргентинська легенда Дієго Марадона.

Нагадаємо, у ФІФА розгорівся корупційний скандал через обрання господарів ЧС-2018 та ЧС-2022 - Росії та Катару відповідно. Наразі проводяться розслідування. 

Loading...