Україну на Чемпіонаті Європи з гандболу представлятиме запорізький «Мотор»

Перед початком перших ігор Чемпіонату Європи з гандболу, титульний спонсор, компанія VELUX Group (світовий лідер у виробництві мансардних вікон) повідомила про рішення продовжити спонсорування Чемпіонату ще на 5 років, до 2020 р. Про це інформує прес-служба VELUX.

Автор: Оксана Бабаєва / Джерело: Відомості

 

Голова Європейської гандбольної федерації Жан Бріо відзначає, що фінансова підтримка титульного спонсора дозволила вивести гандбольний турнір до переліку найпрестижніших спортивних змагань Європи, поряд із хокеєм та великим тенісом.

У сезоні 2015/16 року за європейську першість змагатимуться 27 команд. Україну в Чемпіонаті представлятиме запорізький «Мотор». Жеребкування визначило місце українських гандболістів у групі D. В боротьбі за кубок європейського чемпіонату VELUX EHF Champions League команда зустрінеться з «Кадеттен Шаффхаузен» зі Швейцарії, «Скьєрн» з Данії, румунською «Байя Маре», македонським «Металургом» та переможцем кваліфікаційного раунду. Шостий учасник групи стане відомим 6 вересня, по завершенню кваліфікаційного турніру. Шостим суперником запорізького «Мотору» можуть стати: «Альпла Хард» (Австрія), «Ельверум» (Норвегія), «Лімбург» (Нідерланди), «Борац» (Боснія та Герцоговина).

Найближчі 5 років VELUX Group продовжуватиме популяризацію гандболу, розширюючи його присутність на континенті та збільшуючи кількість учасників VELUX EHF Champions League.

Нагадаємо, в минулому сезоні фінал VELUX EHF Champions League, який проходив у Кельні на Ланксесс-Арена, відвідали понад 21 000 вболівальників. Мільйони фанатів гандболу стежили за грою по ТБ у 120 країнах світу.

Довідкова інформація:

VELUX EHF Champion League – найбільший та найпрестижніший євро-кубковий турнір серед чоловічих клубів. Турнір проводиться під егідою Європейської федерації гандболу (EHF). З вересня по травень за перемогу змагаються 27 кращих європейських команд. 

Loading...