У Каїрі під час «кривавого» футболу загинули 22 уболівальники

У Каїрі під час «кривавого» футболу загинули 22 уболівальники

На сході Каїру 8 лютого під час заворушень на футбольному стадіоні в результаті зіткнень з поліцією загинули 22 футбольних фанатів.

Джерело: Відомості

Двадцять два футбольних вболівальника загинули в зіткненнях з поліцією на сході Каїра, заявила прес-служба генерального прокурора Єгипту. За словами джерел у міністерстві охорони здоров'я, більшість загиблих померли від задухи сльозогінним газом, передає УНН.

«Сутички сталися незадовго до гри одного з двох провідних єгипетських футбольних клубів «Замалек» і команди «Інбі». Всі загиблі були фанатами футбольного клубу «Замалек», — сказано у повідомленні.

Помічник міністра внутрішніх справ Єгипту зі зв'язків з громадськістю Абдельфаттах Усман раніше заявив, що дев'ять людей загинули внаслідок «тисняви». За його словами, вболівальники намагалися потрапити на стадіон, не маючи при собі квитків.

Початок матчу затрималося через сутички приблизно на 40 хвилин.

За словами свідків, поліція застосувала сльозогінний газ ще до того, як вболівальники почали кидати фаєри.

Матч між командами «Замалек» і «Энби» не був закритим для публіки на відміну від більшості ігор між єгипетськими футбольними клубами, проведених після 2012 року. Стадіон вмістив 10 тисяч чоловік, і вболівальники «Замалек» були незадоволені. 

Loading...