Колишній лідер «Ляпісів» попросився жити в Україні

Колишній лідер  «Ляпісів» попросився жити в Україні

Колишній лідер білоруського гурту «Ляпис Трубецкой», а нині фронтмен гурту «Brutto» Сергій Міхалок офіційно попросив права на постійне проживання в Україні.

Джерело: Відомості

З проханням допомогти у цьому рокер звернувся до віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка, йдеться у Facebook міністерства.

«Лідер гурту «Brutto» (екс-«Ляпис Трубецькой») Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні», — зазначили у відомстві.

Міхалок пояснив, що підтримка гуртом «Ляпис Трубецькой» революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу.

Тому лідер «Brutto» та його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні.

Сергій Міхалок розповів, що у 2015 році його гурт планує два всеукраїнські концертні тури, запис нового альбому та кліпів в Україні.

У Мінкульті повідомили, що В’ячеслав Кириленко звернувся з листом до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням «якнайшвидше надати дозвіл на постійне проживання в Україні Сергію Міхалку та Антону Азізбекяну».

Нагадаємо, панк-гурт «Ляпис Трубецкой» у рідній Білорусі вже давно у «чорному списку» музикантів, які не мають права виступати на території країни. Все через те, що Міхалок і компанія в середині 2000-х почали виступами з серйозними текстами, сповненими різкої соціальної критики.

«Ляпис Трубецкой» від початку підтримував Революцію Гідності в Україні. А їх пісня «Воины Света» стала одним з неофіційних гімнів Майдану.

У 2014 року концерти білоруського гурту в Росії скасовували через «антиросійські висловлювання».

Loading...