Криками: Вата! концерт Валерії в Лондоні пікетували українці й росіяни

Криками: Вата! концерт Валерії в Лондоні пікетували українці й росіяни

«Вата! Вата! Ні кривавому концерту!» — скандували люди на адресу публіки, які квапилися послухати поплічницю російського президента Володимира Путіна.

Джерело: Відомості

Виступ російської співачки Валерії у Лондоні зустріли пікетами. У вівторок ввечері навпроти «Альберт-холу», де й відбувся концерт «Валерія і друзі» зібралися десятки активістів з українськими прапорами, передає «Таблоїд».

«Вата! Вата! Ні кривавому концерту!» — скандували люди на адресу публіки, які квапилися послухати поплічницю російського президента Володимира Путіна.

Пікетувати концерт Валерії прийшли одразу дві групи активістів. Перший пікет організувала група росіян, які живуть в Лондоні. Саме вони намагалися домогтися не пустити співачку та її колег до столиці Британії.

До росіян приєдналися активісти «Лондонського Євромайдану» — представники української діаспори. Раніше вони направили листа директору «Альберт-холу» Крісу Коттону, закликаючи його скасувати концерт «Валерії і друзів», бо його проведення може «нашкодити репутації» одного з найвідоміших концертних залів світу.

Як стверджується в листі, Валерія та Кобзон «відкрито підтримують терористичні організації — «Донецьку народну республіку» і «Луганську народну республіку», проти лідерів яких введені санкції Євросоюзу».

Чоловік співачки Валерії Йосип Пригожин намагався переконати, що концерт в Лондоні не має жодного відношення до політики.

Зрештою, незважаючи на всі спроби активістів скасувати концерт, російські артисти все ж виступили в Лондоні. Однак не обійшлося без накладок.

По-перше, в концерті не зміг взяти участь найбільш іменитий з «друзів Валерії» — Йосип Кобзон. Офіційно співак не прилетів до Лондона, так як у нього в останній момент виникли проблеми зі здоров'ям. Однак організатори акції протесту біля «Альберт-холу» стверджують, що 77-річний Кобзон злякався можливих неприємностей на кордоні.

По-друге, як вже повідомлялося раніше, Валерію та її сім'ю протримали на кордоні 8 годин.

По-третє, англійці заборонили виступати сину Валерії Арсенію Шульгіну. У програмі концерту він був заявлений як виконавець кількох фортепіанних творів Гріга.

Однак вже на кордоні юнакові нібито повідомили, що в 15 років він не має права на роботу, і в країну його пустять лише за умови, що на сцену він не вийде.

«Ми, чесно кажучи, не очікували такого і страшно засмучені. Просто відірвалися на дитині, як то кажуть. Я розумію, що англійській владі самій би не хотілось так вчиняти. Але ось деякі товариші, які пишуть різного роду антиросійські петиції... Просто кожен шукає привід себе розрекламувати», — зауважив Пригожин.

Loading...