Кобзон подав до суду на Латвію

Кобзон подав до суду на Латвію

Кобзон повідомив про це на засіданні парламентського комітету з культури.

Джерело: Відомості

Російський співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон подав до суду позов до уряду Латвії, в якому зажадав відшкодувати збиток, який він поніс через заборону на в'їзд в цю країну. Кобзон повідомив про це на засіданні парламентського комітету з культури, передає «Сноб».

«Я звернувся разом з адвокатом Барщевським, оплатив процедуру, і подаю до Європейського суду на уряд Латвії за нанесення морального і матеріального збитку», — розповів Кобзон.

Латвія заборонила в'їзд Кобзону незадовго до музичного конкурсу «Нова хвиля» в Юрмалі. За словами співака, він забронював в латвійському місті готель, заплативши 11,5 тисячі євро. Однак після включення імені Кобзона в «чорний список» готель відмовився повертати російському депутату його гроші, пояснивши відмову «форс-мажором».

«Вони кажуть, від нас це теж не залежало, — навів Кобзон слова співробітників готелю. — «Це зробив уряд Латвії, от ви до них і пред'являйте претензії». Ось я і пред'явив».

Латвія заборонила в'їзд Кобзону в кінці липня 2014 через ситуацію в Україні. Разом з ним персонами нон-грата стали Олег Газманов і співачка Валерія (в «чорному списку» вона фігурує під своїм справжнім ім'ям — Алла Перфілова). Влада країни обґрунтувала своє рішення тим, що співаки агресивно підтримували приєднання Криму і критично відгукувалися про політику Києва.  

Loading...