Собчак вимагає, щоб Михалков повернув «Оскар» «мерзенним американцям»

Собчак вимагає, щоб Михалков повернув «Оскар» «мерзенним американцям»

Собчак обурило те, що Михалков закликає музиканта Андрія Макаревича віддати усі нагороди тим людям, «до яких він так погано ставиться».

Джерело: Відомості

Російська телеведуча Ксенія Собчак написала відкритого листа режисеру та актору Микиті Михалкову. Білявка по пунктах відповіла чоловікові на претензії, які він пред’явив до неї з екрану одного з федеральних російських каналів.

Свою відповідь Ксюша опублікувала у виданні «Сноб».

Собчак обурило те, що Михалков закликає музиканта Андрія Макаревича віддати усі нагороди тим людям, «до яких він так погано ставиться». Спершу телеведуча зазначила, що взагалі-то нагороди дає народ, а не окремі люди – можновладці, а потім закликала й самого режисера повернути нагороди:

«Микита Сергійович, я закликаю вас бути послідовним. Поверніть вашого «Оскара» мерзенним американцям, які «бомблять Ірак і Лівію» і «терзають» керівників інших країн! Ви ж їх не поважаєте? А разом з тім і «гейропі» поверніть призи з Іспанії, Франції, Італії в відповідь на їх санкції».

Ксенія також попросила Михалкова визначитися, яких саме людей з урядів Росії та СРСР той поважає, а яким готовий повернути нагороди.

«Уважно вивчивши довгий список Ваших нагород, я не можу не помітити, що Ви були обласкані увагою будь-якої влади… Так визначтеся вже, які нагороди і від кого Ви залишите, а від яких відмовитеся! Від нагород РРФСР? СРСР? Від єльцинських, звичайно ж, відмовитеся? Залишите тільки путінські нагороди? Покажіть Макаревичу приклад справжньої послідовності та принциповості!» — зауважила вона.

У своєму листі Собчак згадала й про Крим. Білявка не приховує, що півострів мусить бути частиною Росії. Однак вона вважає, що не можна було його так нахабно відбирати.

«Цю історичну несправедливість потрібно було вирішувати роками переговорів з Україною, вибудовуванням відносин, дипломатичними торгами. А не красти канделябр з палаючого сусідського будинку, нехай навіть цей канделябр був подарований вами по п'яні», — пояснила свою позицію жінка.

Далі ж Ксюша досить сильно обурилась на заяви Михалкова про те, як їй не соромно жити на Рубльовці й не думати про тих, хто працює на заводах.

«Ну, по-перше, пан Михалков, як же Вам не соромно? Ви не забули, що це ви живете на Рубльовці, на Николиній Горі, в розкішному особняку? Це ви маєте маєток на Оці чи то в 50, чи то в 150 гектарів!» — заявила вона.

Телеведуча згадала, як свого часу один знайомий депутат ділився враженнями від помешкання режисера: про розкішну, величезну садибу, про два гостьових будинки на ділянці, окремо — будинки для прислуги, стайня, мисливські угіддя і ліси, лазня на понтонах прямо на озері.

«Різниця між нами лише в тому, що я вважаю, що режисер Вашого рівня має право так жити, якщо, звичайно, ці гроші заробив», — зауважила Ксенія. 

Loading...