«Республіка-2012» у Кам’янці-Подільському зібрала 7 тисяч фестерів

«Республіка-2012» у Кам’янці-Подільському зібрала 7 тисяч фестерів

Три дні, 21-23 вересня, фортеця у Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, здригалась від децибелів драйвової музики, тупотіння тисяч ніг й емоційного вибуху молодих людей.

Джерело: Відомості

Три дні, 21-23 вересня, фортеця у Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, здригалась від децибелів драйвової музики, тупотіння тисяч ніг й емоційного вибуху молодих людей, що з’їхались сюди з Білорусі, Луцька, Львова, Луганська, Одеси, Чернівців, Полтави та багатьох інших міст. Старе місто Кам’янця перетворилось на осередок сучасного вуличного мистецтва в усіх його проявах – музика, малюнок, танець. Фестиваль «Республіка», який минулого року було обрано кращим мистецьким фестом України, цьогоріч відвідали близько 7 тисяч шанувальників року, панку, ска під відкритим небом.

Аналогів даному проекту, як запевняють організатори, немає ні в Україні, ні на пострадянському просторі. Головне завдання художників - перетворити занедбані будинки в привабливі арт-об'єкти, біля яких будуть фотографуватись всі туристи й місцеві жителі. Минулого року, на дебютному фесті, під розпис потрапили стіни загальною площею 500 кв. м, а цьогоріч художники з Іспанії, Білорусі, Польщі та України вправлялися на площі більше 2000 кв. м.

Музична частина «Республіки-2012» була дуже насиченою, але, на жаль, не всі гурти, заявлені у програмі, змогли приїхати. У перший день задубілу під дощем публіку розігрівали Kozak System.

Суботу на 100% можна назвати білоруським днем – народ так відривався під «Аддіс-Абеба» і «Ляпіс Трубєцкой», що на метрів 20 від сцени стояла суцільна стіна пилу. Правда, щойно «ляпіси» зійшли зі сцени, як половина фестерів хлинула до виходу: люд їхав виключно на білоруських революціонерів.

У третій день непорозуміння з програмою призвели до того, що фестивальними довго розкачувались, немало їх прийшло у фортецю вже зі спакованими наметами. Нарешті в неділю прийшло обіцяне синоптиками на всі вихідні потепління, і люди дрімали на кариматах чи обідали тим, що пропонували місцеві кухарі, - шашликом, смаженою картоплею, бургерами і хот-догами. Ожила публіка до виступу панків із Рівного Ot Vinta: гарцювали на витоптаній траві, як востаннє, адже знали – попереду дороги додому.

«Республіка-2012» - останній опен-ейр (фест під відкритим небом) у цьому році, тому вражень набирались до наступного фестивального сезону. Чекаємо «Республіку-2013»!

Loading...