Майкл Джексон очолив рейтинг зірок шоу-бізнесу, які і після смерті є найприбутковішими

Майкл Джексон очолив рейтинг зірок шоу-бізнесу, які і  після смерті є найприбутковішими

Список щорічно публікується в журналі Forbes, приуроченому Хелловіну.

Джерело: Відомості

Король поп-музики Майкл Джексон очолив рейтинг зірок шоу-бізнесу, творчість яких після їх смерті приносить правовласникам найвищий дохід. Список щорічно публікується в журналі Forbes , приуроченому до Хелловіну.

За підрахунками видання, права на творчість Майкла Джексона принесли в цьому році 400 мільйонів доларів. Велика частина суми була зароблена на угоді фонду спадкоємців музиканта з «донькою» компанії Sony. 10-відсоткову частку в компанії EMI Music Publishing продали за 287 мільйонів доларів.

Друге місце зайняв Елвіс Преслі , творчість якого принесла 40 мільйонів доларів. Більшу частину доходів приносить продаж квитків в його маєток в Мемфісі, який дружина співака перетворила в туристичний атракціон. На третьому місці розташувався гольфіст Арнольд Палмер з доходом в 35 мільйонів доларів.

Слідом ідуть художник-карикатурист Чарльз Шульц (34 мільйони доларів) і музикант Боб Марлі (23 мільйони доларів).

Творчість дитячого письменника і мультиплікатора Доктора Сьюзі (Теодор Зойс Гайзель) принесло 16 мільйонів доларів - в минулому році було продано 4,8 мільйона його книг. На сьомому місці засновник Playboy Х'ю Хефнер. Він є дебютантом цього списку. Його спадкоємці заробили на продажу нерухомості 15 мільйонів доларів.

У рейтинг також потрапили Мерилін Монро (14 мільйонів доларів), співак Принц (13 мільйонів доларів), Джон Ленон (12 мільйонів доларів), ще один дебютант списку репер XXXTentacion (11 мільйонів доларів), боксер Мухаммад Алі (8 мільйонів доларів) і фотомодель Бетті Пейдж (7 мільйонів доларів).

Loading...