Мачуха принцеси Діани померла після хвороби

Мачуха принцеси Діани померла після хвороби

Про сумну подію повідомили родичі Рейні Спенсер.

Джерело: Відомості

У Великобританії пішла з життя 87-річна Рейні Спенсер, прийомна мати принцеси Діани. Сумну новину повідомили її родичі. Жінка померла після нетривалої хвороби. Син Спенсер Вільям розповів журналістам, що Рейні померла в своєму будинку в Лондоні, це сталося в п'ятницю вранці, інформує starhit.ru.

Рейні Спенсер народилася 9 вересня 1929 року. Її мати - відома письменниця Барбара Картленд, котру називають однією з найпопулярніших авторів XX століття. Перу Барбари належать такі твори, як «Привид в Монте-Карло», «Голубоока відьма», «Любов іде опівночі» і «Безжальний розпусник». Рейні народилася в шлюбі Барбари з офіцером Олександром Мак-Коркодейлом. Однак цей союз розпався через кілька років. Після скандального розлучення з Х'ю жінка вийшла заміж за його кузена.

Рейні Спенсер кілька разів виходила заміж. Шлюб жінки на батька принцеси Діани Джона Спенсера для неї був другим за рахунком. Вона вийшла заміж за батька леді Ді в 1976 році. Нагадаємо, що батьки леді Ді розлучилися, коли їй було сім років, і дівчинку виховував батько.

За даними журналістів, відносини спадкоємиці письменниці з прийомною дочкою були не завжди гладкими. Часом дівчина навіть називала її «кислотною Рейні». Однак після смерті екс-дружини принца Чарльза були виявлені її листи до близьких людей. В одному з них Діана дуже зворушливо зверталася до своєї мачухи. «Величезне спасибі за вашу підтримку і поради. Папі пощастило, що у нього є ви», - писала знаменитість.

У 1992 році лорд Спенсер помер. Після цієї сумної події вдовуюча графиня негайно покинула маєток Елторп, так як у неї були погані відносини з молодшим братом Діани Чарльзом Спенсером. У спадок від покійного чоловіка Рейні отримала статок розміром в чотири мільйони фунтів стерлінгів, а також будинок в елітному районі Лондона. Через рік після відходу з життя чоловіка Рейні втретє пішла під вінець, на цей раз її коханим став Жан-Франсуа Пінетон де Шанбрюн, член відомої французької сім'ї. 

Третій шлюб Рейні виявився недовгим - пара розлучилася в 1995 році. 

Loading...