Помер знаменитий оперний співак Дмитро Гнатюк

Помер знаменитий оперний співак Дмитро Гнатюк
Дмитро Гнатюк на портреті Олександра Краснопьорова (фрагмент)

На 91-му році помер Герой України і Герой Соціалістичної Праці, знаменитий тенор Дмитро Гнатюк.

Джерело: Відомості

Про це повідомив ректор Національної музичної академії України Володимир Рожок, інформує «Росбалт».

Він розповів, що 2016 рік був непростим для співака, який боровся з важкою хворобою.

На оперній сцені Гнатюк створив такі самобутні образи, як Остап (опера «Тарас Бульба»), Микола ( «Наталка-Полтавка»), Петруччіо ( «Приборкання норовливої» Шебаліна), Мазепа ( «Мазепа»), Онєгін ( «Євгеній Онєгін» ), Демон ( «Демон»), Фігаро ( «Севільський цирульник»), Ріголетто ( «Ріголетто») та ін.

Виступав як концертний співак, гастролював за кордоном (Угорщина, США, Канада, Росія, Португалія, Німеччина). Записав понад 15 платівок, 6 компакт-дисків. В репертуарі Гнатюка понад 200 творів національної і світової класики, народних пісень і романсів. Дмитро Гнатюк був першим виконавцем хітів 1960-х «Два кольори» та «Мій Київ».

Як режисер-постановник поставив понад 20-ти вистав, зокрема, «Князь Ігор» О. Бородіна, «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського, «Золотий обруч» Б. Лятошинського, «Мазепа» П. Чайковського, «Війна і світ »С. Прокоф’єва,«Севільський цирульник» Дж. Россіні та інші. Дмитро Михайлович багато років працював головним режисером Національної опери, викладав в НМАУ.

Гнатюк вітав проголошення незалежності України в 1991 році, в 2004 році під час Помаранчевої революції виступав зі сцени на Майдані.

Прощання з Дмитром Гнатюком відбудеться 4 травня в Національній опері України. Поховають співака на Байковому кладовищі в Києві.

Loading...