Олег Басилашвілі вважає український «білий список» неблагородною справою

Олег Басилашвілі вважає український «білий список» неблагородною справою

Російський актор прокоментував «білий список» Мінкульту.

Джерело: Відомості

Радянський актор Олег Басилашвілі, який потрапив до «білого списку» Мінкульту, різко відреагував на такі дії українського Міністерства культури. За словами артиста, складати подібні «списки» — неблагородна справа.

На думку Олега Валеріановича, культура має поєднувати український та російський народи, і лише вона здатна «згуртувати наші народи та змусити їх жити разом», передає ТСН.

«Вважаю, складання будь-яких списків у культурі — справа неблагородна. Існує культура як єдине ціле, яка пов'язує обидва наших народи — український та російський, й інші народи, що живуть в Російській Федерації. Потрібно надати якомога більше сприяння всім працівникам культури для того, щоб вони їздили один до одного в гості та зміцнювали нашу дружбу і взаємодію. Тільки культура може згуртувати наші народи та змусити їх жити разом. Не означає, що в одній державі, але залишатися народами братніми, дружньо налаштованими, з хорошими економічними зв'язками. А створення подібних списків, як мені здається, справа неблагородна», — сказав Басилашвілі.

Зауважимо, що від початку російсько-української війни Басилашвілі відкрито та активно підтримував Україну. Актор закликав сепаратистів скласти зброю та розкритикував анексію Криму. 

Loading...