Чоловіка співачки Жасмін заарештували за крадіжку мільярда доларів

Чоловіка співачки Жасмін заарештували за крадіжку мільярда доларів

Правоохоронні органи звинувачують молодого чоловіка популярної російської виконавиці в корупції. Нібито він вкрав мільярд доларів.

Джерело: Відомості

Чоловік співачки Жасмін, 28-річний Ілан Шор був доставлений в Національний центр по боротьбі з корупцією за звинуваченням у розкраданні мільярда доларів з Banca de Economii. Правоохоронні органи Молдови мають намір заарештувати і друзів Шора, які, за словами депутата від Ліберальної партії Юрія Кірінчука, забезпечують йому політичне прикриття. Було прийнято рішення взяти бізнесмена під варту, передають «Дни.ру».

Купуючи акції Unibank, Шор хотів отримати для своїх компаній кредити, повертати які не збирався, впевнений Кірінчук. До кінця 2012 року, через чотири місяці після придбання акцій банку, кредитна лінія компаній Шора склала 370 мільйонів леїв (більше мільярда рублів), хоча за рік до цього не перевищувала 115 мільйонів леїв.

Жасмін поки не прокоментувала інформацію про арешт чоловіка. Взимку у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Ілан Шор став персоною нон грата в Росії: йому заборонений в'їзд на територію країни протягом найближчих шести років. Підставою для такого рішення нібито стала стаття 27 закону «Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ».

Подібні норми застосовуються в тому випадку, якщо необхідно забезпечити захист і безпеку держави, а також здоров'я населення. Основною причиною заборони перебування на території Росії чоловіка Жасмін були підозри в тому, що бізнесмен зумів відмити близько мільярда леїв (за іншою інформацією, доларів) через кілька банків Молдови.

Про чоловіка Жасмін відомо не дуже багато. Йому всього 28 років, він народився в Тель-Авіві і є одним з найбільших підприємців в Молдові, займаючи дев'яту сходинку в рейтингу найбагатших молдаван. Ілан Шор є власником компанії, що займається безмитною торгівлею в Молдові, футбольного клубу «Мілсамі», а також кількох компаній, які дісталися йому від батька.

Жасмін, вдруге вийшла заміж у вересні 2011 року. Чоловік молодший від дружини на дев'ять років. 

Loading...