Білл Гейтс побоюється загибелі людства від штучного інтелекту

Білл Гейтс побоюється загибелі людства від штучного інтелекту

Творець Microsoft не розуміє, чому людей не турбує загроза, що наближається.

Джерело: Відомості

Один з творців компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що людство має турбуватися через наближення нової загрози. За словами Гейтса, технології розвиваються настільки швидко, що можна передбачити дуже скоро появу штучного інтелекту, передає ZN.UA.

Інтерв'ю з Біллом Гейтсом було опубліковано у виданні Business Insider, в якому мільярдер відповів на питання про майбутнє людства. На думку Білла Гейтса, протягом декількох років буде створено штучний інтелект, який тимчасово стане великим помічником людини і полегшить її працю.

«Я з тих, хто всерйоз вважає, що супер-інтелект принесе загибель людству. Спочатку машини будуть виконувати за нас роботу, але незабаром, а вони здатні самонавчатися, це стане для нас проблемою. Я зовсім не розумію людей, які не бачать в цьому загрози самому існуванню нас на планеті», — заявив Гейтс в інтерв'ю.

Раніше подібну думку про загибель людства від роботів висловив британський астрофізик Стівен Хокінг, який засуджує роботи зі створення штучного інтелекту.

Дослідники з Оксфордського університету впевнені, що штучний інтелект зрівняється з людським через 20-25 років. Також вчені не виключають, що це може відбутися набагато швидше, так як технології удосконалюються гігантськими кроками.

Loading...