Польща приєднується до Європейської Південної Обсерваторії

Польща приєднується до Європейської Південної Обсерваторії

У Варшаві, міністром Коралска-Бобінська та генеральним директором ESO Тімом де Зеу, в присутності інших високопосадовців з Польщі та ESO, було підписано угоду про приєднання.

Джерело: Відомості

28 жовтня професор Лена Коларска-Бобінська — польський міністр науки та вищої освіти, підписала угоду, згідно якої країна здобуде членство у Європейській Південній Обсерваторії (ESO) — найбільш продуктивній наземній обсерваторії світу. ESO з нетерпінням чекає можливості привітати Польщу, як країну-учасницю, після наступної ратифікації угоди про приєднання, заявили у прес-службі ESO.

У Варшаві, міністром Коралска-Бобінська та генеральним директором ESO Тімом де Зеу, в присутності інших високопосадовців з Польщі та ESO, було підписано угоду про приєднання. Оскільки ця угода означає приєднання до міжнародного договору, він наразі повинен бути представлений на розгляд парламенту Польщі для ратифікації. Підписанню угоди передувало її одноголосне схвалення Радою ESO на її позачерговому засіданні 8 жовтня 2014.

«Ми дуже раді, що наше членство в ESO на часі», — каже міністр Коларска-Бобінська. «Для нас це відкриє багато можливостей у майбутньому, спонукає поступ польської промисловості, науки та технологій. Це буде початком нашого фантастичного партнерства у європейській астрономії, а також зміцнюватиме наші зв'язки з Чилі, з якою ми вже інтенсивно співпрацюємо у гірничодобувній промисловості — на царині, де природний потенціал Чилі є напрочуд добрим».

«Ми з нетерпінням чекаємо, що коли Польща приєднається до нашої організації», — каже генеральний директор ESO Тім де Зеу. «Польща додасть сильне астрономічне співтовариство, що сприятиме зміцненню астрономічних знань у країнах-учасницях ESO, наприклад: часових рядів астрономічних спостережень. Польща отримає доступ до деяких із найкращих телескопів та обсерваторій світу».

Loading...