Диких тварин стало вдвічі менше, натомість кількість людей подвоїлася

Диких тварин стало вдвічі менше, натомість кількість людей подвоїлася

Для відтворення ресурсів природи, які людство споживає щорічно, необхідні вже півтори планети.

Джерело: Відомості

Чисельність диких тварин на Землі за останні 40 років скоротилася вдвічі. Про це йдеться в доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) на підставі даних про більш ніж 3 тисячі видів, передає Еспресо.TV.

Фахівці WWF спільно з фондом Global Footprint Network і Зоологічним товариством Лондона провели дослідження чисельності 3,43 тисячі видів диких тварин, що ґрунтується на даних за період з 1970 по 2010 рік.

Згідно з доповіддю Living Planet Report, так званий індекс живої планети (Living Planet Index, LPI), заснований на оцінці розмірів популяцій окремих диких видів, знизився за 40 років на 52%. При цьому, чисельність популяцій спостережуваних прісноводних видів скоротилася на 76%, наземних — на 39% і морських — також на 39%.

Автори доповіді відзначають, що одночасно кількість людей на планеті практично подвоїлася — з 3,7 мільярда до майже 7 мільярдів людей. У доповіді говориться, що для відтворення ресурсів природи, які людство споживає щорічно, необхідні вже півтори планети, а можливості Землі до відновлення продовжують скорочуватися. 

Loading...