Острозька академія ввійшла до Книги рекордів Гіннеса

Острозька академія ввійшла до Книги рекордів Гіннеса

Національний університет «Острозька академія» отримав офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує здобуття номінації «Найдовший марафон читання».

Джерело: Відомості

Починаючи із 27 лютого, студенти та викладачі безперервно читали вірші Тараса Шевченка. Цей унікальний захід був приурочений до 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря та жертвам протистоянь в Україні. Відтак за 456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це — 11 250 творів, передає газета "День"

Як повідомляє прес-служба університету, на вимогу Книги рекордів Гіннеса у залі проведення акції цілодобово вівся відеозапис з онлайн-трансляцією на офіційному сайті Острозької академії, працювали фотографи.

Пряма трансляція марафону читання творів Тараса Шевченка зазнала 18 хакерських атак.

За словами фахівця відділу міжнародного співробітництва Острозької академії Сергія Галецького, після проведення акції потрібно було усе оформити документально, а це фото-, відеоматеріали на жорстких дисках і 15 кілограмів друкованого тексту українською і англійською мовами.

Перевірка документів адміністрацією Книги рекордів Гіннеса зайняла близько трьох місяців. До речі, враховуючи теперішню ситуацію в Україні, жорсткі диски перевіряли навіть британські спецслужби. Утім, попри усе, Острозькій академії вдалося стати першим вищим навчальним закладом України, який увійшов у Книгу рекордів Гіннеса.

Loading...