Росіян будуть запроторювати за ґрати за ретвіт та репост

Росіян будуть запроторювати за ґрати за ретвіт та репост

Автор будь-якого тексту в Мережі (незалежно від довжини і художньої цінності цього тексту) є власником авторських прав на нього.

Джерело: Відомості

У РФ після вступу в силу нового антипіратського закону навіть за невелику цитату з чужого тексту в Інтернеті можна буде потрапити під суд. Закон внесли в Думу через депутатів, а не відповідальні міністерства, повідомляє УНН.

Це зробили, щоб не чекати узгодження з усіма зацікавленими відомствами та прийняти законопроект до закінчення весняної сесії Держдуми.

Також повідомляють, що російські Мінекомзв'язку і Мінкультури не підтримали пропозицію Мінекономрозвитку — щоб антипіратський закон поширювався лише на повні тексти літературних творів.

Згідно з новим законом, автор будь-якого тексту в Мережі (незалежно від довжини і художньої цінності цього тексту) є власником авторських прав на нього. І він може пред'являти претензії тим, хто скопіював його творіння, — наприклад, зробивши ретвіт в Twitter.

Нагадаємо, Держдума Росії ухвалила закон, яким запроваджується тюремні терміни за фінансування екстремістської діяльності, а також за заклики до екстремізму в Інтернеті. 

Loading...