Марсохід Curiosity зафіксував на Червоній планеті загадкове світло

Марсохід Curiosity зафіксував на Червоній планеті загадкове світло

Світіння можна помітити на знімку «правого ока» камери Navcam, в той час як знімок лівої камери аналогічного світла не показав.

Джерело: Відомості

Марсохід Curiosity зробив дивовижний знімок, на якому було помічено загадкове світіння. Навіть фахівці NASA не можуть розібратися в цьому явищі. 

У NASA припускають, що зображене на фото світло є всього лише відбиттям сонячного проміння від скель. Однак ця інформація залишається непідтвердженою, передає ТСН.

«На тисячах зображень, які ми отримали від Curiosity, ми бачимо яскраві плями майже щотижня. Швидше за все, це спалахи космічного випромінювання або відбиття світла від поверхні скель», — пояснює Джастін Макі, глава команди, що управляє камерами марсоходу.

Тим не менш, фахівці NASA не впевнені у своїх припущеннях через дивний факт. Світіння можна помітити на знімку «правого ока» камери Navcam, в той час як знімок лівої камери аналогічного світла не показав.

«Зазвичай ми можемо швидко визначити ймовірне джерело яскравої плями на зображенні. В цьому випадку це не так просто, оскільки нам доступно зображення лише з однієї камери», — зазначив Джастін Макі.  

Loading...